Aktivitetstilbud


Langrennsgruppas aktivitets- og treningstilbud

Langrennsgruppa sine aktivitetsgrupper 6-12 år:
Treningen er variert med mye lek og allsidig aktivitet for å skape gode basisferdigheter og lære de grunnleggende elementer for å ha glede av skigåing.

Gruppene har både inne- og utetreninger fra august til april. Innetreningen er noe begrenset grunnet lite hallkapsitet. Det legges opp til enkelte dagsturer i helgene. Man kan delta (hvis ønskelig) i konkurranser som er tilrettelagt for deres aldersklasse.

Langrennsgruppa sine treningsgrupper 13 og 14 år:
Her nedlegges det mer trening, men lek og andre idrettslige aktiviteter er også en del av treningsarbeidet. Stikkord er allsidighet og utvikling.

Gruppene har både inne- og utetreninger fra august til april. Det legges opp til enkelte dagssamlinger og helgesamlinger. Man kan delta (hvis ønskelig) i konkurranser som er tilrettelagt for deres aldersklasse.

Langrennsgruppa sin treningsgruppe 15-16 år:
Her blir det mer strukturert trening, flere fellestreninger, treningsprogram og individuell oppfølging. Treningssamlinger både sommer, høst og vinter. Fortsatt er lek et viktig element i treningen

Gruppa har både inne- og utetreninger fra august til april. Man kan delta (hvis ønskelig) i konkurranser som er tilrettelagt for deres aldersklasse.

Langrennsgruppa sine treningsgruppe junior og senior: 
Mer individuell oppfølging, men fortsatt er fellestreningene kjernen i treningen. Junior- / seniorgruppa har samlinger spredt utover hele året, både innenlands og utenlands. Det trenes også mer spesifikk styrketrening.

Selv om det nedlegges betydelig med trening, er allsidighet og andre idrettslige aktiviteter fortsatt en viktig del av treningsarbeidet. Konkurransetilbudet er variert, alt fra kretsrenn, Norges-cup / NM og turrenn.

Langrennsgruppa sine grupper for turrenn damer og turrenn herrer:
Her er alle velkomne uansett treningsnivå, både «gamle» aktive og nye mosjonister som har lyst til å trene sammen med andre skiinteresserte. Foreldre oppfordres til å bli med. Her får du råd og veiledning om langrennsteknikk, selv om treningene ikke er lagt opp som skikurs. Flere fellestreninger i uka hele året skaper muligheter for et godt miljø og en sammensveiset gjeng med Birken som et av flere mål. Turer og sosiale sammenkomster er også viktig her.